Какви придобивки ќе имаат студентите во ЕУ?

Една од придобивките за студентите во ЕУ е Европската студентска картичка. Со неа, до 2025 година сите студенти во ЕУ ќе треба да имаат многу поволности: како пристап до онлајн-курсеви на различни универзитети низ Европа, автоматско признавање на ЕКТС-кредитите, пристап до повеќе услуги на универзитетите ‒ како библиотеки, транспорт и сместување ‒ како и попусти на културни активности насекаде низ Европската Унија.

Сите објави од: Образование

#ЗачекориНапред  #изборотЕтвој