Младите одлучуваат

Младите одлучуваат

Главната придобивка на демократијата е непосредноста во одлучувањето за прашањата кои сите не засегаат. Таква е впрочем и актулената одлуката...

Трајкоски: Членството во НАТО јасно ќе го определи местото на Македонија во меѓународните односи

Трајкоски: Членството во НАТО јасно ќе го определи местото на Македонија во меѓународните односи

Пецо Трајкоски, претседател на невладината организација Форум за истражување на безбедносни политики „Секуритас“, во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за...