За човековите права зборуваме

За човековите права зборуваме

Во сеопштата какофонија на идентитетско-територијално-историско-контра империјалистички-пронационалистички-рационално-ирационални и етно-емоционални перцепции на спогодбата од Преспа, се заборава димензијата на човековите права и...

Младите одлучуваат

Младите одлучуваат

Главната придобивка на демократијата е непосредноста во одлучувањето за прашањата кои сите не засегаат. Таква е впрочем и актулената одлуката...

Трајкоски: Членството во НАТО јасно ќе го определи местото на Македонија во меѓународните односи

Трајкоски: Членството во НАТО јасно ќе го определи местото на Македонија во меѓународните односи

Пецо Трајкоски, претседател на невладината организација Форум за истражување на безбедносни политики „Секуритас“, во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за...