NATO-ja është aleancë e përbërë nga 29 vende anëtare nga Amerika e Veriut dhe Evropa, të bashkuar në vendosmërinë e tyre që të ruajnë sigurinë e vet nëpërmjet garancive të ndërsjella dhe nëpërmjet raporteve stabile me shtetet e tjera. NATO-ja është organizatë ndërqeveritare ku shtetet anëtare e ruajnë në tërësi pavarësinë dhe sovranitetin e vet.  Të gjitha shtetet anëtare të NATO-s gëzojnë siguri të barabartë, pa marrë parasysh dallimet në kushtet e tyre ose, përsëri, në mundësitë e tyre nacionale ushtarake, duke kontribuuar në stabilitetin e  rajonit euroatlantik.

Сите објави од: Pyetje dhe përgjigje për NATO

#ЗачекориНапред  #изборотЕтвој